Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Pálinka vásárlás egyszerűen = online Pálinka vásárlás egyszerűen = online

Különleges pálinka

Különleges pálinka kínálatunk.

Mitől különlegesek?

- mert van köztük több díjnyertes pálinka

- mert némelyiküket limitált darabszámban palackozták

- mert többségük különleges gyümölcsből készült

- vagy mert egy igazán különleges házasítás

Rendezés:

A régi időkben a törköly és szilvapálinka volt közismert, majd később a barackpálinka is csatlakozott hozzájuk. Akkoriban is próbálkoztak már egyéb gyümölcsökből pálinkát készíteni, de csak kisebb mennyiségben. Természetesen ez már a múlt. Jelenleg számos gyümölcsből készítenek pálinkát és a hagyományosabbnak mondott fajták mellett a különlegesebb ízek is szép számmal képviseltetik magukat. A különlegesebbnek mondott gyümölcspálinkák például az áfonya pálinka, a birs, bodza, faeper pálinka, feketeribizli, kökény, málna pálinka, eper vagy éppen a szeder pálinka.

Viszont egy pálinka nem csak attól lehet különleges, hogy milyen gyümölcsből készül. Itt vannak például a házasított vagy más néven blendelt pálinkák. A házasított pálinka esetében egynél több féle pálinkát használnak fel az ital megalkotásához, melyek fajta azonos gyümölcsökből és különböző fajtákból is készülhetnek. Tehát adott esetben két teljesen különböző gyümölcspálinka házasításával is csodákat érhetnek el. Vegyük például a szőlő és a meggypálinkát. Az 1 Csepp Pálinkaház zenit szőlő – kései meggy pálinkája egy valóban különleges pálinka. 2015-ben Magyarország legjobb pálinkájának választották az Országos Pálinka-és Törkölypálinka Versenyen. Egy másik kiváló példa a Szicsek Pálinkafőzde Birsai pálinkája, ami birspálinka és Irsai Olivér szőlőpálinka házasítása. A birs és az Irsai Olivér is rendkívül népszerű mostanában, a végeredmény pedig egy igazán különleges és ízletes pálinka.

Egy pálinka attól is lehet különleges, hogy limitált darabszámban palackozzák. Több pálinkaház is készít korlátozott példányszámban pálinkákat. Ilyenek például a webáruházunkban is elérhető Agárdi Pálinkafőzde bizonyos termékei, vagy éppen a Békési Pálinka Manufaktúra eredetvédett érlelt szilvapálinkája is.

Végül, de nem utolsó sorban a különleges pálinka kategóriába sorolhatjuk a díjnyertes pálinkákat is. Évről-évre megmérettetik magukat a különböző pálinkafőzdék kisebb-nagyobb versenyeken, melyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek. A 2020-ban Miskolcon megrendezett Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen nem kevesebb, mint 400 mintát neveztek a résztvevők. 400-ból pedig első helyezést elérni nem kis teljesítmény, azaz valóban nevezhető különlegesnek a győztes pálinka. 2016-ban például az Árpád Pálinka terméke, a piros vilmoskörte pálinka nyerte el az ország legjobb pálinkája címet, valamint 2020-ban az Agrárminisztérium pálinkája díjat a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban. Mi azonban még a „champion díjas” pálinkákat is ebbe a kategóriába soroltuk. A champion díj azt jelenti, hogy az adott versenyen - abban az évben egy bizonyos évjárattal - a kategóriájának legjobbja volt. A teljesség igénye nélkül champion díjas termék lett 2018 és 2019-ben az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen a Tarpa Pálinkaház eredetvédett pálinkája, a szatmári szilvapálinka. Valamint 2018, 2019 és 2020-ban a Quintessence Pálinka és Párlatversenyen a Márton és Lányai Pálinkaház népszerű terméke, a gurulós málna pálinka.